петак, 15. новембар 2013.

Вреднији је грам искуства од товара теорије

Од толико знања и вештина научених на овом семинару не могу тренутно тачно одговорити које ћу све користити у даљем раду, али за неке могу са сигурношћу тврдити да ћу их увести у свој рад што пре. Међу њима су:
  1. Гугл диск са свим пропратним апликацијама, правићу припреме за час, анкете, креирати табеле са резултатима ученика како са часова тако и са такмичења, табеле за присутност ученика на часовима и секцијама, правити постере за разне спортске секције и све то чувати на једном месту.
  2. Џимејл и гугл+ за сталну комуникацију са колегама, али и са ученицима, направићу посебне групе на гугл+ у које ћу позвати ученике из одговарајуће спортске секције и ту постављати обавештења, резултате и занимљивости.
  3. Користићу гугл календар да убележим све своје обавезе, часове, секције, такмичења и остале битне датуме.
  4. Портфолио који ћу временом проширивати, унапређивати и који ће ми дати слику о томе колико напредујем у професионалном смислу јер сам на самом почетку моје наставничке каријере и мислим да ће бити занимљиво пратити шта сам све постигао током година проведених на овом послу.
Стечене вештине и знања са овог семинара мислим да могу успешно да примењују и остали запослени у школи који нису директно везани за часове: психолог, педагог, директор, правници итд. На гугл диску имају низ корисних алата које могу користити у свом послу (табеле, упитници, анкете итд). Такође и џимејл и гугл+ могу користити за лакшу комуникацију и обавештавање колега и запослених у школи. Могу унети школски календар рада на гугл календар и то поделити са запосленима. Сматрам да све гугл апликације имају много ширу примену него што смо ми учили кроз задатке на овом семинару, само треба бити креативан.

Нема коментара:

Постави коментар