недеља, 3. новембар 2013.

Применићу у пракси

Сврха стручног усавршавања је применити нова сазнања у пракси. На овом семинару сам сазнала и научила о могућностима коришћења Гугл апликација  у настави и другим областима па ћу се трудити да буду што више заступљене у мом даљем раду.

  • Користићу Гугл диск за чување направљених докумената ( годишњих и месечних планова, докумената које израђујем за школске тимове чији сам члан, извештаја, дневних припрема...) Биће ми доступни у сваком тренутку тако да их могу допуњавати, мењати, делити размењујући искуства са колегама .
  • Прављење арт галерије ми причињава велико задовољство јер уживам у креативности и слободи изражавања кроз ликовно стваралаштво, па ћу је примењивати  што више ( на часовима Ликовне културе, Природе и друштва, неким часовима српског језика када буде потребно описивање, Народне традиције).
  • Плејлисту ћу користити када буду часови Музичке културе, Природе и друштва. Сувопарне речи без слике и традиционална изведба наставе биће обгаћена сликама, видео записима, дивном музиком што ће на ученике утицати веома подстицајно за даљи рад као и наставу учинити занимљивом, забавном и интересантном.
  • Гугл + пружа пуно могућности. За почетак делићу са колегама и пријатељима различите информације, албуме, а касније и оформити групу како би размењивали искуства у раду, занимљиве линкове...
  • Сва важна  збивања, догађаје, јубилеје, подсетнике делићу са колегама на гугл календару. Веома често ми се дешава да заборављам важне датуме и догађаје зог преоптерећености и заузетости на послу, тако да ће ми гугл календар и те како помоћи да стигнем да извршим све обавезе на време, тј. да се на време припремим, планирам активности, активирам подсетнике и обавештења...
  • Редовно ћу допуњавати, организовати свој портфолио 
  • Са колегиницама са семинара ћу се договорити да упознамо наставничко веће са похађаним семинаром и да им пренесемо стечена сазнања о Гуглу као и могућносима које пружа. На тај начин можемо остварити  бољу кмуникацију и сарадњу.
  • У оквиру плана стручног усавршавања у установи приказаћу колегама књигу " Плићаци" Николаса Кара 





Нема коментара:

Постави коментар