субота, 23. август 2014.

Ако ме питате зашто

Анализа једног алата



Изабрала сам блог као пример за овај пост. Клуб љубитеља језика. Зашто сам изабрала блог? Блог је форма коју много волим и користим га како у професионалне сврхе (блог за ученике) тако и у личне сврхе - имам два блога која редовно ажурирам и на којима пишем.

Блог као форма је веома захвалан. Није захтеван, а сада теме све више личе на сајтове тако да могу да се користе и као сајт. Блог у настави користим за:

  • објављивање неких додатних материјала и записа у вези са оним што смо радили на часу,
  • објављивање ученичких есеја које они самостално израђују
  • објављивање презентација
  • као збирку кратких прича које смо радили на креативним радионицама.


Док сам израђивала овај блог одлучила сам да то буде блог који ће уређивати и водити чланови клуба и на тај начин ћемо опет повезати информатику и српски језик - јер ће на часовима информатике имати задатак да унесу, језички уреде, означе и објаве текстове које ћемо на часовима српског и на радионицама Клуба љубитеља језика писати. На тај начин ће и ученици научити како се води блог, професори информатике ће моћи да оцене њихов рад и залагање, а имаће и додатни мотив да ће њихов рад постати јаван и да ће моћи да се похвале оним што су радили и научили.


Коме не бих препоручила обуку?


Верујем да у сваком колективу постоји група радника који још увек зазиру од рачунара и сматрају да је обука овог типа додатни намет у њиховом животу.
Њима никад не бих препоручила јер од њих никад не добијете повратну информацију.
Не бих препоручила онима који сваку врсту критике сматрају критиком њихове личности а не критике на рачун лоше урађеног задатка или недовољног труда и залагања да нешто савладају.
Не бих препоручила онима који су у школи само зато што сматрају да је то добар и сигуран посао који кад једном добијеш више не мораш да се трудиш и да ишта иновираш.

Нема коментара:

Постави коментар