петак, 1. новембар 2013.

Научили на семинару - применили у пракси

Била сам у прилици да прва два модула овог семинара похађам крајем прошле школске године и стечена знања и вештине већ применим у пракси. 
Отворила сам нову електронску адресу за потребе комуникације са родитељима у свом одељењу, повезала је са својим школским и приватним налогом, креирала мејл листе и тако убрзала свакодневно прегледање и слање поште.
Наша школа је учествовала у програму „За чистије и зеленије школе Војводине“, Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице и Покрајинског секретаријата за градитељство, урбанизам и заштиту животне средине. Да би направили извештај о репрезентативним активностима ученика и наставника током пројекта направили смо Гугл плус страницу Зелени тим. Сви чланови школског еко тима су имали улогу  менаџера странице па смо тај део извештаја брзо, лако и ефектно урадили.
Припремајући се за почетак школске године мој актив је своје годишње и месечне планове рада стварао на заједничком документу, сарађујући и делећи на Гугл диску. Мало смо се мучили са дизајном табела, али  уштедели смо много времена, речи и папира. Сада размењујемо наставне листиће и други наставни материјал.
Користећи сазнања са овог семинара планирам да током зимског распуста започнем одељењски портфолио на Блогеру и континуирано радим на свом започетом портфолију.

Портфолио је тема веома актуелна у нашој струци и теоријски део са овог семинара бих топло препоручила свим запосленима у школи. Мапа и дијаграми на сервису  Marqueed су веома јасни, детаљни и корисни, те мислим да би решили многе недоумице и подстакли  на размишљање и акцију. Када будем презентовала сазнања и искуства са овог семинара, у оквиру стручног усавршавања у установи, овом делу ћу посветити посебну пажњу. 

Нема коментара:

Постави коментар