субота, 2. новембар 2013.

Угао гледања (генерације Z)


Садржај који сматрам најважнијим за свој даљи рад и професионални напредак је свакако портфолио. Све у вези са њим је за мене кључно: од његовог смисла, главне идеје која иза њега стоји, до начина на који нас он представља техничким решењима. Када је суштина портфолиа у питању, коначно је демистификована овим семинаром – да то није само збирка наших радова, семинара, планова, већ збирка наших (и туђих!) начина размишљања у погледу свих димензија нашег рада, које све заједно дају слику о нама као наставнику и које  потврђују нашу професионалну филозофију.

Када су техничка решења у питању, то су сва умећа које смо стекли и одвежбали током семинара, а на нама је да се определимо за она која су нам најпријемчивија и најблискија, како нашој личности, тако и захтевима наставе. Ту је Гугл диск одакле храним свој портфолио, Блогер за шта год пожелим и са ким год да пожелим да интерагујем и представим то као опис свог рада у портфолиу, новостечена вештина да направим свој сајт ако пожелим да у портфолио унесем (путем линка) материјал који размењујем са ученицима, а који представља мене као наставника који размишља о различитим методама учења и различитим врстама интелигенција код ученика...

Списак је подугачак. Суштина је да мислим да ме је семинар својим садржајима и начином остваривања садржаја професионално променио.

Нема коментара:

Постави коментар