недеља, 17. август 2014.

Пракса изнад свега


Много тога сам научила на овом семинару, али сигурно знам да ћу у даљем раду применити следеће:

  • Шта?

  1. Гугл диск са пропратним апликацијама.
  2. Џимејл и гугл+ за сталну комуникацију. са колегама, али и са ученицима. 
  3. Користићу гугл календар.
  4. Сајт са портфолиом.

  • Где?

  1. У свом личном раду, у раду са ученицима у настави, ваннаставним активностима и као одељењски старешина.
  2. Са колегама, али и са ученицима.
  3. На свом налогу.
  4. На овој адреси. Са ученицима такође.

  • Како?

  1. За чување и дељење планова, припрема и др. материјала, правићу тестове, креираћу табеле са резултатима, обучићу ученике да користе Гугл диск, креираћу табеле за присутност на секцији, одељењски дневник... и све то чувати на диску.
  2. Направићу посебне групе на гугл+ у које ћу позвати ученике из одговарајућих одељења и ту постављати обавештења, резултате и занимљивости.
  3. Убележићу све своје обавезе, часове, секције, такмичења и остале битне датуме.
  4. Временом ћу га проширивати, унапређивати и он ће ми дати слику о томе како и колико напредујем у професионалном смислу. Научићу матуранте да израде свој портфолио.

Ко ће то још применити?

Након овог семинара, као и након свих претходних, пренећу колегама, али и свим запосленим у школи, своје утиске са семинара, па и организовати неку интерну обуку за њих, како би што пре почели са применом.
Ово могу успешно да примењују и остали запослени у школи који нису директно везани за часове: психолог, педагог, директор, правници итд. На гугл диску имају низ корисних алата које могу користити у свом послу (табеле, упитници, анкете итд). У мору докумената биће лакша размена истих и самим тим ефикаснији рад. Такође и џимејл и гугл+ могу користити за лакшу комуникацију и обавештавање колега и запослених у школи.  На овај начин лакши је рад на једном и размена различитих докумената на нивоу: школских тимова, тима за самоевалуацију, тима за школско развојно планирање, тима за инклузивно образовање, тима за додатну подршку...Сматрам да све гугл апликације имају много ширу примену него што смо ми учили кроз задатке на овом семинару, само треба бити креативан.

Нема коментара:

Постави коментар