недеља, 30. октобар 2016.

Разумевање - Гуглова ренесанса учења - Н.М.

Ако поставимо, прво, сами себи питање "шта је посебно важно током похађања семинара Гугл апликације за Гугл генерације?". Па, важно је све, и све је вредно посвећивања пажње, јер је, заиста, и корисно и применљиво и занимљиво. Мислим да је, на првом месту, важно унети веродостојне податке о себи, као кориснику Гугл апликација, посебно подаци о сопственом стеченом знању и подаци о запослењу, о месту пребивалишта, пуно име и презиме, без надимака. Посебно ако су поменути подаци подешени као "видљиви у јавности". Посебно је важно, такође, подесити "српски језик", и писати употребом ћириличног писма, и такође утицати на своје ученике да потискују латиницу у комуникацији и креирању докумената, и да строже преферирају ћирилично писмо.
Такође је важно и подесити аутоматски потпис, уколико се и-меил користи у пословне сврхе (што је углавном случај), јер подешен аутоматски потпис који се приказује у електронској поруци представља један могући израз ауторитета. Важно је повести рачуна о правопису, и језику свог наставног предмета, при креирању Гугл докумената и веб страница, јер се садржај приказује ипак јавно.
Важно је, изузетно, научити и што више савладати креирање различитих типова Гугл докумената: Текстуална документа, Гугл табеле, тестови и упитници, јер та документа можемо штампати, користити у настави и уграђивати у креиране сајтове употребом Гугл алата. Битно је, такође, и савладати креирање Гугл календара, па да се користи као вид подсетника у свом послу.
Веома је важно упутити ученике о могућности постављања питања и заједничког решавања проблема везаних за наставни процес, наставне садржаје и лекције - и то све употребом заједнички коришћених Гугл форума, или употребом поља за коментарисање.
Веома је важно служити се повратним информацијама, и да наставници достављају ученицима своје повратне информације. Ја бих посебно похвалио колегинице, и уједно модераторке семинара, јер су пружале садржајне, јасне, подстицајне, мотивишуће, брзе и учестале повратне информације, што нам је и много помогло да што боље савладамо програм семинара.

Нема коментара:

Постави коментар