среда, 27. децембар 2017.

Упорност се исплати

У последњих пет година сам похађала више електронских семинара, па ми ова врста обуке није причињавала веће тешкоће. Штавише, волим овакве обуке, а волим и сама да истражујем у том дигиталном окружењу. Дакле, рад на овом семинару нисам налазила да је био тежак. Упутства су била јасна и садржајна, детаљно образложена. У задацима првог модула сам се најлакше снашла, посебно зато што сам већ неке алате имала креиране у некој од претходних обука, при том мислим на креирање и подешавање Гугл плус профила.   Издвојила бих овде Гуглов цртеж као апликацију чија намена ми се допала за креирање огласне табле. Први пут сам се срела са алатом Цитирај ми ово. Мислим да ће ми бити користан код навођења извора интернет садржаја.
Што се тиче другог модула мислим да ће ми алати с којима сам се овде сусрела највише користити у испуњавању школских обавеза и комуникацији са колегама и шире. Као што сам и написала у опису сваког задатка, планирам више да користим табеле, календар, подсетнике и упитнике. У трећем модулу бих издвојила мапе за прављење образовних путовања. Реално знам да ћу имати потребу да осмислим неки излет и да то поделим с колегама и ученицима јавно користећи овај алат. Као додатни задатак ми се допало креирање Плејлисте на Јутјубу. Пошто доста користим аудио-видео материјале у настави, онда креирање овакве једне листе ми олакшава брже сналажење и проналажење одговарајућег садржаја за ученике млађег узраста.
Четврти модул и у њему креирање сајта представља круну овог семинара. Мислим да су овде до изражаја дошле и оне дигиталне компетенције које смо имали и оне смо на овом семинару стекли, али и креативност и смисао за организацију. У недостатку времена,сајт нисам направила комплексним. Намеравам да га дорађујем и проширујем, али основна намена је едукативна.
Све у свему, упорност се вишеструко исплатила...

Нема коментара:

Постави коментар