петак, 2. март 2018.

Видици на Гугловом хоризонту

Разликуј, изради, организуј, повежи, предвиди, објасни, закључи…само су неке од бројних активности које су током семинара развијале моја знања и због којих сам померала сопствене границе. Сваки нови задатак уводио ме је дубље у Гуглов виртуелни свет, а новооткривени алати пружали су ми читав низ могућности.
Да ли сам разумела? Надам се да јесам…Тешко је издвојити само један садржај семинара и прогласити га најважнијим или најкориснијим, јер су сви део једне велике и корисне Гугл слагалице.
Открила сам како функционишу алати Гугл диска и схватила како могу да их искористим у свом личном и професионалном животу. У веб - продавници сам пронашла интересантне апликације, посебно ми се допала 3Д Рубикова коцка (Realtime Cube) и апликација Флет (Flat for Education) која служи за компоновање у школама. Флет је одличан алат за креирање једноставних мелодијских вежби, али и сложенијих композиција са ритмичком и вокалном пратњом, уз могућност примене разноврсних инструмената са различитим начинима интерпретирања. Овај алат бих издвојила као веома користан и употребљив у настави музичке културе.
Гугл мапе, Јутјуб, Уметност и културу могу користити у већини предмета које предајем, а могућности су разноврсне и бројне. Следећи важан садржај обуке је Гуглов сајт. Раније обуке у Фронтпејџу и Веб кључу развиле су моје техничке вештине, али Гугл сајт ми је пружио могућност да на једноставан начин креирам сопствени сајт.
Кључно сазнање до кога сам дошла током семинара изразићу формулом:

е-учионица + Гугл алати = подстицајно окружење за учење

У школским клупама седе неки нови клинци, стасавају нове Гугл генерације, нереално је очекивати да традиционални приступ у настави може задовољити њихове потребе у овој дигиталној ери.
Зато веб - алат у руке и на посао!

Нема коментара:

Постави коментар