четвртак, 7. јун 2018.

Kako стићи до циља?

     Једна од првих ствари које сам научила на факултету, тренингу касније у школи да за све треба времена и много, много рада.
     И овај семинар је то показао. Са много муке сам завршавала задатке-све нешто у задњи час. Видела сам са позиције ученика како  изгледа кад немате све потребне информације. Видела сам како изгледа кад се траже ситнице. Упознала сам по први пут нервозу која се ствара сваки пут када отворим пошту. На крају ни оно што сам знала раније више нисам знала. Настао ми је тоталан хаос у глави. Почела сам да играм игрицу из квиза Милионер" звану помоћ пријатеља.
   Задатак са библиотеком ми је загорчао живот.Знам да су ауторска права и порекло важни, па сам се надала да ће се и мој труд исплатити. Но до краја семинара нисам нашла где се примењује. У реду, морате нешто и да научите. Мислим да се модератор намучио са мном до самог краја. Хвала на стрпљењу.
  Затим сам мало "продисала" као после напорног тренинга. И креће прича испочетка. Никако нисам могла да схватим како да оценим нечији рад. Искрено ни сада ми то није јасно. Сматрам да једино колеге из струке могу да оцењујем на правилан начин. То је задатак који ми се уопште није свидео и сматрам да на овом семинару му није место. Задатак који је рађен може да се уради и на други начин.
   Крај је био занимљив и то је стварно вредно на овом семинару. Нажалост због кратког времена које ми је преостало нисам имала могућности да га урадим како бих га урадила у нормалним околностима. Другачије радно окружење ме је спутавало и заустављало у раду. На крају и то сам урадила. И опет до краја нисам прочитала задатак-МОЈА грешка- па поново исравке. Линковање ме је дотукло и овим путем се захваљујем мојој ћерки Милици која је "ускочила" као џокер , и показала ми како да завршим рад. Била сам први пут срећна када сам вечерас отворила пошту, и видела да могу да наставим и завршим рад. И као и сви тркачи ,коначно у задњем тренутку пролазим кроз циљ.
     Све у свему- семинар интересантан, али требало би још порадити на неким детаљима.
Нисам сигурна да ли ћу нешто користити од наученог јер се не уклапа у могућности моје школе за рад.  Са друге стране доста сам научила новог материјала. Моја колегиница информатике је рекла да је поносна на мене када сам завршила сајт. И ја сам била поносна јер сам урадила за мене велики непознати посао.
      Такође овим путем се захваљујем Славици на стрпљењу које јој је стварно било потребно, поготово за моје радове. Но мишљење о методици предмета нисам променила. Но оно што је најважније сви смо имали довољно стрпљења да самог краја.
       Ако анализирам све моје радове , како је семинар одмицао више сам напредовала и брже решавала задатке. Начин отварања модула ми није одговарао-више ми се свиђа и лакше је радити када је временско отварање јер сами задаци нису тражили знање из претходног рада. Али, то је моје мишљење...
      Свим колегама желим пуно среће у даљем раду.

Нема коментара:

Постави коментар