недеља, 17. август 2014.

А шта после?


Како је рок за предају радова на конкурс Сазнали на семинару и применили у пракси 15. октобар, биће прилике за оцену овога што ћу написати.Одабрала сам овај семинар и не кајем се због тога. Кајем се што нисам урадила све додатне задатке и тако испробала још неки Гуглов алат. Али то је нешто што ми предстоји у следећем периоду. Осим тога, већ наредних дана наставићу да радим на свом портфолију и то је нешто чему баш планирам да се посветим, посебно због тога што желим и даље да напредујем. А неки конкретни наредни кораци су следећи:
  • на седници Наставничког већа, представићу семинар колегама,
  • заинтересованим колегама за одређени садржај са семинара одржаћу интерну обуку и помоћи ћу му да га савлада,
  • покушаћу да убедим чланове Стручног већа машинске струке да у будућем раду користимо Гугл апликације ради лакше и једноставније комуникације и сарадње,
  • то исто учинићу и са члановима школских тимова,
  • инсистираћу код ученика на gmail налозима и користићу Гугл апликације у настави (чување и дељење докумената на диску, заједничко креирање докумената, заједничко планирање тимског рада, коришћење разних алата, креирање блогова и сајтова, па и израда портфолиа...)
  • креираћу још неки шаблон, осим јединог који сам креирала за потребе семинара (а и моје личне)...
Ово су баш конкретни кораци које планирам да реализујем у предстојећем периоду, а сигурно је да ћу већину садржаја којима смо се бавили на семинару користити и у приватне и у пословне сврхе. Семинар ГАзГГ је један од ретких који се не завршава након званичног краја, већ тек онда почиње да живи. 

САВЕТ МЕНТОРИМА

Драге моје  менторке, не желим да мењате било шта. Свиђа ми се управо такво како сте га замислиле. Гуглификација - нова реч за креативно, ангажовано, мотивишуће, интересантно. Јесте напорно, али ко ми је крив што не знам више?! Да знам више, не бих била на овом семинару, него на неком другом. Наша слобода у динамици радова за овај летњи период посебно ми одговара.Све похвале за практичну примену знања. Била сам на много електронских семинара и сваки од њих је за задатке имао тестове. Успешно сам их самостално решавала, али то је теорија. Доста тога што је обрађено на овом семинару већ сам прочитала, али - нисам урадила. Сада јесам и радићу и даље. То је предност овог семинара.И на крају за ауторке – без обзира на обимност, лекције су студиозно и пажљиво припремљене, а курс је врло богат и садржајан и добро осмишљен. Кожели - сазнаће, јер има одакле.
Оно што бих ипак променила су упутства за коришћење појединих алата, која су дата као филм. Предлажем да се поставе и у текстуалном облику, јер мислим да има још колега којима је лакше да се сналазе док читају текст него да "премотавају" филмове. А шта саветујем? Ако је могуће поделите семинар на више засебних целина, да би се дуже и тамељније задржали на сегментима преко којих се само претрчи. Тада би и необавезни задаци постали обавезни јер ће бити више времена. Јесте да можемо материјалу приступити и после семинара, али ретки су они савесни који ће урадити задатке и ако нису обавезни, а тек када нешто пробате, онда видите и праве предности и могућности примене. 

Нема коментара:

Постави коментар